We hebben het hele jaar door (h)eerlijk lamsvlees te koop.
Het vlees is afkomstig van een lam uit onze kudde zeldzame Welsh Hill Speckled Face schapen of Schonebeekers, die in de IJmond grazen.
Doordat deze rassen weinig gevoelig zijn voor ziekten, stelt het ons in staat zo natuurlijk mogelijk te werken.
Onze lammeren worden in de buitenlucht geboren, hebben een vrij leven in ruime gebieden en groeien langzaam aan (Slow Food) van melk, gras en (on)kruiden. Ooilammeren staan voor vergroting van de kudde. Ramlammeren, die niet voor de fokkerij worden ingezet, worden geslacht. Zij blijven bij de kudde tot hun gewicht rond de 40 kg is.
Wij brengen de dieren zelf naar het slachthuis. De slager verwerkt het vlees na het slachten tot te consumeren porties en verpakt het vacuüm. We halen het vlees op en brengen het vers of diepgevroren naar de klant.
Door het hele proces in eigen hand te houden, maakt dat wij een bijdrage kunnen leveren aan eerlijke voeding met zorg en aandacht voor het dier.
Ons lamsvlees is te bestellen in een pakket van een half (± 8 kg) of heel dier (±15-16 kg, ong. vriesla vol). Zo worden alle delen van het lam afgenomen, van de lamsbout tot en met de schenkel. Ook wordt een deel verwerkt naar gehakt of shoarma. De prijs is 18,50 euro per kg, een pakket van ca 8kg kost dan ongeveer 150 euro, afhankelijk van het gewicht. Bezorgen in de regio is in de prijs ingebrepen.
U kunt een lamsvlees pakket bestellen door een e-mail te sturen naar lamsvlees@biezonderlandschapsbeheer.nl